Duurzaam

De Vrije Vogel wil zo duurzaam mogelijk ondernemen. Alles wat wij doen heeft zijn impact op de omgeving, het milieu en daardoor op het klimaat. Hoe verstandiger wij hier mee om gaan, hoe beter dat is. 

Op deze pagina vindt u de maatregelen die De Vrije Vogel neemt om de impact van uw verblijf, op milieu, omgeving en klimaat, zo klein mogelijk te houden.


Zonnepanelen

De Vrije Vogel heeft op dit moment 82 zonnepanelen, goed voor 30 kWp. Met de opbrengst kunnen we de Wellness en het hotel voorzien van de nodige stroom. Het streven is om 200 panelen te hebben, met een totale jaarlijkse opbrengst van 65.000 kw. Dit is voldoende om alle elektriciteit van De Vrije Vogel mee te dekken. 

EV-Laders

Ook uw reis naar De vrije Vogel heeft impact. Wij willen graag dat er zoveel mogelijk duurzaam gereisd wordt. Reizen met een elektrisch aangedreven auto is één van de mogelijkheden. Daarom hebben wij op het terrein twee opladers om uw EV op te laden. Hiervoor wordt een kostendekkend tarief berekend.

Wellness

Onze wellness wordt verwarmt en verlicht met 100% duurzame energie. Het water wordt verwarmt met een warmtepomp en de benodigde elektriciteit met zonnepanelen. 

Warm water

Voor het warme water gaan we steeds meer over op gasloos stoken. Augustus 2023 is de eerste elektrische boiler geplaatst. Hier maken de eerste 4 kamers gebruik van. De elektriciteit wordt natuurlijk opgewekt door zonnepanelen.