De vernieuwde wellness is open vanaf eind maart

Appelscha: het best bewaarde geheim van Friesland! Ontdek wat dit mooie dorpje en haar omgeving te bieden hebben. Appelscha ligt op de grens van Drenthe en Friesland, aan de rand van Nationaal Park het Drents-Friese Wold. De Opsterlandse Compagnonsvaart loopt door het dorpje heen. Houd je van natuur? Dan kun je tijdens je verblijf in dit dorp je hart ophalen! Ontdek de prachtige fiets- en wandelroutes door natuurgebieden als het Drents-Friese Wold en de Kale Duinen. Zoek je liever de gezelligheid op? Ook dit kan Appelscha je bieden. In het weekend zijn er regelmatig leuke markten aan de Boerestreek. Je kunt het openluchttheater bezoeken of met de kinderen naar het attractiepark Duinen Zanthe gaan. Wil je lekker uiteten? Kies dan uit een ruim aanbod restaurants. Sluit de dag af met een overnachting in één van de mooie B&B's, hotels of campings die het dorp rijk is. Ontdek Appelscha!

 

Een dagje weg naar Attractiepark Duinen Zanthe

Als er gedacht wordt aan Appelscha is Attractiepark Duinen Zanthe vaak naar voren. Attractiepark Duinen Zathe staat voor een dag vol plezier, vermaak en dat inclusief eten & drinken! Voor groot en klein, jong en oud voor ieder is er iets wils. Er zijn verschillende attracties  Van de ‘indoor Apenkooi’ en de ‘Flying Heli’ voor de allerkleinsten tot de ‘Super Nova’ en de ‘Hara Kiri’ voor de swingende jeugd. In het park zijn verschillende luchtkussens, klim- en klautertoestellen en vele attracties voor jong en oud. Kijk hier voor meer informatie.

Verschillende wandelroutes in Appelscha

Voor een fijne wandeling ben je in Zuidoost Friesland aan het goede adres. Tientallen wandelroutes leiden je langs de mooiste plekjes van dit gebied. Er zijn er verschillende fiets en mountainbike routes. Of maakt een  heerlijke wandeling door de mooie stuifzandgebieden. Staatsbosbeheer heeft verschillende routes uitgestippeld. Geniet van de prachtige unieke omgeving en beleef de natuur! 

 

Ontdek de Turfroute in Appelscha!

Als tegenhanger van het bekende Friese merengebied met brede vaarwateren voor pleziervaart en beroepsvaart, is er het veel bosrijker gebied in het zuidoosten van Friesland. Het zijn de gemeenten Oost- en Weststellingwerf en Opsterland waar een uniek landschap een andere kijk geeft op Friesland. Waar je ook als watersportliefhebber op een geheel andere wijze kunt genieten van vaarwegen die een heel ander karakter hebben dan die in het typische merengebied van Friesland. Een route die door dit unieke landschap loopt is De Turfroute.