• Ons hotel is open!
  • Ontdek het Paard en Park arrangement
  • Ga met een gids naar de mooiste plekjes van het Drents-Friese Wold
  • Doe iemand een verblijf cadeau. Kijk in de webshop voor de mogelijkheden.
  • Het zwembad is geopend! GRATIS voor gasten! Of reserveer hem voor een uur.

Search and Rescue (SAR) is de internationale benaming voor zoeken en redden op zee van drenkelingen. Kuststaten hebben de internationale verplichting om een goed georganiseerd reddingwezen te onderhouden.

In Nederland is het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verantwoordelijk voor het beleid van Search and Rescue (SAR) op zee en de ruime binnenwateren. De operationele leiding is overgedragen aan het Kustwachtcentrum (KWC) in Den Helder.

De KNRM voert SAR-taken uit onder de operationele leiding van het KWC. De KNRM heeft zich door middel van een convenant verplicht 24 uur per dag beschikbaar te zijn op verzoek van de Kustwacht.

De menners en ruiters gaan hier (even) uit elkaar!

Ruiters:

Ga hier rechts, langs het fietspad. (Ga niet op het fietspad. Het fietspad wordt dan zeker beschadigd) Waar het fietspad naar rechts gaat neem jij het pad rechtdoor. Na enkele tientallen meters buigt deze naar links af. Het rechte pad waar je nu op rijdt is de grens tussen Fryslân en Drenthe. Halverwege kom je een grenspaal tegen. Je blijft rechtdoor rijden tot de verharde weg. 

Menners:

Jullie gaan hier gewoon rechtdoor. Je volgt het ruiterpad. Deze gaat een keer rechts en links. Uiteindelijk kom je bij een  verharde weg.